24-06-07

optimistisch stokje 5

yep, ben toch al aan de helft geraakt. ik ben dan toch maar aan het zoeken om te zoeken. dus hier nummer 5 zonder sarcasme en voldoende positivismegehalte:

thuis bij ouders waren de warm-water leidingen versleten. er was ergens een lek, daar de leidingen in de chape lag was het niet evident om de vloer open te breken. dus er moest een alternatief worden gezocht. het alternatief was de leidingen omleiden van de kelder via de zolder en zo naar de badkamer. ik als jongeling wilde het zelf proberen, maar het mocht niet, nee, nee dat moet waterdicht gemaakt zijn (alléz gij, da wist ik niet) en er werd dus een "vakman" aangesteld met toch een ruime dienst van staat (of hoe zeggen ze da ook weeral) die toch overal gekend stond voor zijn degelijkheid.

daar de zolder onze (mijn broers en ik) hobbyruimten waren wilden we die buizen niet zo maar in de weg hebben liggen. mijn broer F en ik hebben dus vakkundig de houten vloer (wat ge vloer kunt noemen) open gebroken en plaats gemaakt zodat de installateur mooi de open gemaakte weg naar de badkmamer toe maar hoefde te volgen.

na zijn afgeleverde vakwerk kwam ik ook thuis en zag al meteen wat voor een kieken het was, ik vertelde mijn vader dat als ons moeder dit ziet, die krijgt gegarandeerd een hartaanval. ten eerste: de installateur heeft de leidingen op de zolder doodgewoon op de vloer geplaatst zo naar de slaapkamer naar beneden, maar knal in het midden van de muur zichtbaar en zo net langs de kraan van het bad waardoor de kraan nu scheef stond.

idd, mijn moeder kwam binnen en ge kunt het al raden, ze was in alle staten en heeft direct dat kieken opgebeld en uitgescholden tot en met nadat hij vond dat dit de goedkoopste oplossing was. en dat terwijle ons moeder gevraagd had om het degelijk te maken.

ik heb dan eens ook wat van mijn kloten gemaakt (niet echt, min of meer) tegen mijn ouders en heb het vakkundig werk volledig af gebroken en de leidingen op mijn manier volledig weg gewerkt in de vloer en in de muur weg gewerkt, waardoor er totaal niets meer van te zien is en de kraan terug recht staat (jammer van de tegels, dat lidteken staat er nog).

mijn werk heeft wel langer geduurd, maar....mijn vader zweeg in alle talen.

 

16:07 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: optimistisch stokje 5 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.