19-06-07

het optimistisch stokje

shamrock heeft mij een een stokje gegeven, het optimistisch stokje, op zich niet zo erg, maar dan moet het nog gaan over de goede dingen zijn die ik verwezenlijkt heb en nog die dingen waarvan ik fier op zou moeten zijn, ik kan u vertellen dat dit een zeer lange zoektocht gaat worden, en dan nog wel tien dingen.....

hier komt mijn eerste verwezenlijking waar ik op een kort momentje zelfs echt fier op was:

zoals jullie al weten (indien niet, nu wel) ben ik helemaal nooit goed geweest in nederlands, toen het abn, hihihi het bewijs dat ik niet beschaafd ben want ik ben niet goed in algemeen beschaafd nederlands, en ik ben er nog steeds niet goed in.

we moesten een opstel maken over de verhouding noord/zuid op vlak van de wereldkaart. ik heb deze keer heel hard mijn best gedaan om een kei goed opstel te schrijven (het onderwerp intereseerde mij wel). het moest een opstel zijn van 4 volle blz. ik deed extra mijn best, want er was een nieuwe (tijdelijke) lerares, en ik wou toch eens meer dan 4/10 halen, ja dat was mijn max wat ik ooit heb gehaald.

mijn opstel was eindelijk klaar, en ik moet toegeven, ik was niet alleen fier, maar supper fier op mijn eigen opstel, ze zat enorm goed in elkaar.

maar om er toch maar zeker van te zijn heb ik eerst mijn opstel aan mijn broer en ne goede klasgenoot (vriend) laten zien of er ergens fouten in zaten, ik wou echt het max aan punten halen. en mijn fierheid werd nog groter doordat zij het ook een geweldig opstel vonden waarvan zij geen fouten in zagen.

ik vergeet dat moment nooit, ik diegene die nooit goed was in nederlands, die nu een supper opstel heb gemaakt, mijn verwachting was op zijn minst een 8/10, ja dat was het zeker waard, en ja ik was er enorm fier op dat ik eindelijk eens een goed werk heb geschreven.

mijn opstel kwam terug, spannend, lap, voor de moeite, heb een 2/10 gekregen, deed mijn blad open, zag het blauw van mijn eigen stylo al niet meer, was allemaal rood ingekleurd. ook mijn mening bleek al fout te zijn, sinds toen heb ik nooit iets meer goed kunnen doen bij deze leerkracht. ze heeft mij de rest van het jaar scheef bekeken en op alles en nog wat willen pakken, toen kwam ik nooit meer hoger dan een 2/10 op gelijk eender wat, hoe ik ook mijn best deed.

21:36 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: optimistisch stokje |  Facebook |

Commentaren

opstel Eigenlijk jammer dat sommige leerkrachten leerlingen echt de grond kunnen inboren. Sommigen maken er een echt bloedbad van. Nochtans kan het ook op een andere manier. Ook al staan er veel spellingsfouten in, dan kan je nog altijd een positieve opmerking geven over de inhoud. Kinderen met dyslexie maken hun opstel nu met de computer en ze mogen spellingscontrole gebruiken. Toch in mijn klas. Dit geeft hen heel wat meer zelfvertrouwen.

Gepost door: Nancy | 23-06-07

Reageren op dit commentaar

klopt ik voel aan dat gij helemaal anders bent dan de leerkrachten die ik heb gehad en daar ben ik blij om. (heb uwe blog lang genoeg gevolgd), uiteraard was het altijd zo dat wij (de leerlingen) zogezegd altijd wel de schuld op de leerkrachten staken, maar ik ben hier ook heel realistisch in. ik ben nooit ne slimme geweest, en had op alle vakken het moeilijk gehad (behalve wiskunde). ik had geen pik op leerkrachten, maar elk jaar opnieuw maakte ik hetzelfde mee (nee, niet alle leerkrachten), maar het zijn die leerkrachten die mij haat hebben leren kweken. op den duur hate ik alles, het heeft mij jaren gekost om die haat in mij weg te krijgen (ok, het zal mss deels ook aan mijn karakter liggen, kweet het niet). elk jaar heb ik al over moeten doen, één jaar heb ik gezworen dat ik zo mijn best zou doen dat ze mij niet konden buizen, ik had het minst aantel buizen van de klas, toch was ik het die moest dubbelen (klasvulling), neem van mij maar aan dat toen het niet veel gescheeld had dat ik de leerkrachten letterlijk ne patat tegen hun bakkes wou geven. het was toen dat mijn haat een hoogtepunt bereikte en lang nazinderde.

Gepost door: watje | 23-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.