16-06-07

cannabis

het is toegestaan cannabis in uw bezit te hebben, het is niet toegestaan cannabis te kopen of te verkopen, raar hé

vroeger was het wettelijk verboden om kattekoppen (bedoel niet de cdnv hé) te gebruiken, maar men kon ze wel wettelijk in de handel overal kopen, raar hé

 

17:26 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: cannabis, kattekoppen |  Facebook |

Commentaren

hoi Watje de wereld is om zeep
er gebeuren rare dingen rondom ons,
raar he ;-)
liefs BB

Gepost door: Black Bird | 16-06-07

Reageren op dit commentaar

Het feit dat je cannabis in bezit mag hebben, betekent ook dat je het mag kopen; alleen je moet je houden aan de wettelijke maxima.
Je mag inderdaad geen cannabis verkopen; maar deze regelgeving is gewoon een compromis tussen twee politieke visies op soft-druggebruik.

Gepost door: HarleyDavis | 16-06-07

Reageren op dit commentaar

Ik had begrepen dat gebruik de laagste prioriteit had, maar dat bezit verboden was. Je mag een plant hebben, maar je mag niet oogsten. Over dubbelzinnigheid gesproken. Maar zo kennen we de wetgever wel... eigen drug eerst.

Gepost door: danny | 17-06-07

Reageren op dit commentaar

België is het land van de gekste comprissen....toch voel ik mij er thuis.
Groetjes

Gepost door: Mythoske | 17-06-07

Reageren op dit commentaar

@ mytoske, ik voel mij hier ook wel thuis.
danny, nee er is een kleine heoveelheid die je in het bezit mag hebben.
harley, als ge het niet moogt verkopen, kan je het ook niet legaal kopen hé.
black bird, da klopt, maar toch moet ge voor uw eigen het beste van maken (ge leeft maar één keer en er zijn buiten alle ellende ook mooie dingen te beleven.)

Gepost door: watje | 17-06-07

Reageren op dit commentaar

tja Raar volkje, die politiekers.

Gepost door: beesken | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

@Watje Ik heb er mijn eindwerk over gemaakt (herboristenopleiding) omdat cannabis enkele geneeskrachtige werkingen heeft. Het idee is ontstaan toen de vroegere baas van mijn ouders en broer kanker had en allergisch bleek voor morfine. De dokter heeft toen heel stilletjes in zijn zoon zijn oor gefluisterd dat cannabis wel eens zou kunnen helpen, maar daarvoor moesten ze eigenlijk naar Nederland gaan, want hier was het officieel niet te verkrijgen.
Dat eindwerk ging voornamelijk over de geneeskracht van wiet, maar ik wou er toch ook de wettelijke omkadering bijhebben en daarvoor heb ik politiekers aangesproken. Zij hebben me de toen geldende regels via mail opgestuurd en ik weet het nog altijd niet hoe het zit. Die wet is zo onduidelijk als het maar kan. Je mag (ik dacht) 5 g bezitten, maar je mag het niet kopen, niet verkopen, je mag wel (ik dacht) 3 planten hebben, maar je mag niet oogsten. Er is niemand die nog weet hoe het zit, maar het zou wel geen prioriteit meer krijgen.
Nu om terug op de baas van mijn broer terug te komen, dankzij zijn dagelijkse joint (die mens was ouder dan 80 toen hij er mee begon en meer dan 1 joint per dag rookte hij niet) had hij geen of minder pijn, kreeg hij terug eetlust. Natuurlijk is zijn kanker niet genezen, maar de pijn was wel draaglijk. Morfine (een harddrug) is toegelaten, maar mensen die er allergisch zijn moeten maar creveren. Dat pas vind ik misdadig.

Gepost door: Nadia | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

@nadia hey nadia, bedankt voor de info, maar ik wist al dat cannabis geneeskrachtig (pijn stillend) kan zijn. in het MS in Overpelt gebruiken heel veel patienten wiet, net omdat dat het enigste nietschadelijk medicijn is die de meeste resultaten opleveren, waar ze de cannabis halen weet ik niet.
wist ge dat hop planten een familie is van cannabis?
dan ook: alchol is een harddrugs.

Gepost door: watje | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

@Watje Cannabis kan inderdaad gebruikt worden bij MS, glaucoom, kanker en aids (omdat het de eetlust opwekt), slapeloosheid, Alzheimer, anorexia, migraine, Gilles de la Tourette, ziekte van Berchterew,...
In het begin dacht men dat hij tot de brandnetelfamilie behoorde, daarna bij de moerbeifamilie en nu wordt er gesproken over de hennepfamilie waartoe 2 geslachten behoren: de Cannabis (hennep) en de Humulus (hop).

Gepost door: Nadia | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

het mag niet maar aan de andere kant 'als het de staat maar wat centjes opbrengt...;'

Gepost door: Bibien | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

@bibien daar heb je gelijk in, maar hier denk ik eerder dat het om een ethisch probleem gaat eerder dan om geld, vind het zelf beetje annozel om dit te ver gaan drijven naar het ethische (weer het werk van de cdnv). zelf rook ik nog niet eens een cigaret, laat staan een joint, maar omwille van de nieuswgierigheid heb ik voornamelijk mensen die ik absoluut niet ken op festivals hun gevraagd waarom, of wat effecten en dergerlijke, zij vonden het eerst een vreemde vraag en nogal bemoeizuchtig, ik was enkel nieuswgierig, maar na effe gelul praten ze wel, en ik hoor overal dezelfde antwoorden: mijn conclussie was dus dat cannabis bij matig gebruik (maar isd at niet met alles) een zeer onschuldige drug, of op zijn minst veel onschuldiger als sommigen ons dwingen te doen geloven.
ps: nee ik zal het product zelf niet proberen, heb er gewoon de behoefte niet aan.

Gepost door: watje | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.