07-06-07

groen!

groen! ja ik ga dikwijls groen zien wanneer ik aan hun denk, niet omwille van hun ideaal, maar omwille van op de manier hoe ze het in practijk willen brengen. ik ga het hier in het kort proberen te vertellen van wat mijn algemene indruk (eigen analyse) is over hun.

ook ik houd van de natuur, van een mooie propere wereld zonder racisme etc....

maar: om het heel kort samen te vatten: zij willen dit bereiken door de gewone man af te straffen en de rijken (industrielen) met rust te laten (al moet ik zeggen dat eindelijk hun stroming toch zeer lichtjes aan het veranderen is, verkiezingen?) wat voor mij maakt dat dit een zeer gevaarlijke a-democratische partij is.

een voorbeeldje: auto's vervuilen, dat weet iedereen, wat zegt agalev: we maken de brandstof zo duur mogelijk zodat er minder word gereden. bravo: in de practijk wil dit zeggen dat de gewone "burger" niet meer mag rijden (hij kan da niet meer betalen) (maar wel de auto's mag kopen) en de rijken wel, zij trekken het af van de belastingen en hebben toch geld genoeg. ik zeg hier nee op, men moet de bedrijven doen verplichten dat er een bepaalde norm moet gehanteerd worden hoe vuil of hoe proper een motor mag zijn. ik vind dat ook de gewone man het democratisch recht moet hebben om zelf ervoor te kiezen om in de fille te staan of niet, dit mag niet beknopt worden door een te zware financiele druk op uw portemonee.

composteren: hihihi die vind ik geweldig, ook hier word weer de gewone man afgestraft: een hele hoop agelev'ers (groen!) hebben zelf hectaren grond in het groen, en ja dan is het gemakkelijk om zelf te composteren en een paar kiekens in huis te hebben. hoeveel kunnen er dat niet, die dan met hun wagen (milieuvriendelijk?) naar het containerpark moeten rijden waar ze nog eens moeten betalen. en dan zeggen dat de gewone man niet mag bouwen bij groene gebieden en dat 6 are groot genoeg is voor jan met de klak.

mijn portemonee laat het niet toe om te leven zoals zij het willen, ik heb het geld niet om een nieuwe milieuvriendelijke wagen te kopen (hihihi wie rijd er weeral met zware volvo's en saab's), ik heb het geld niet om in het groen te leven met hectaren grond om te kunnen composteren in eigen beheer zoals meerdere leden van groen!.

er zijn nog tal van zaken die er op neer komen dat telkens de gewone man de dupe is, maar ik wilde het kort houden.

ps: het zijn wel sympathieke mensen hé.

11:06 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: groen |  Facebook |

Commentaren

hihihi goed ( be)geschreven ... :-)) en doe zondag zoals ik: vote "Hippy" ... ;-))) !
Groetjeeeeeeeeees ... :-))) !

Gepost door: klaverke | 07-06-07

Reageren op dit commentaar

jaaaa maar toch wel groene sympathieke mensen :-). En groen is inderdaad wel een erg dure kleur...

Gepost door: bibien | 07-06-07

Reageren op dit commentaar

Raak gezegd....dat is een voltreffer. Zeer juist.
Waarom moet altijd de kleine man de dupe zijn.
Wij willen allemaal een leefbare, groene aarde.
Groetjes

Gepost door: Ilona | 07-06-07

Reageren op dit commentaar

tja een bedenking die ik me ook al vaker gemaakt heb!

Gepost door: beesken | 08-06-07

Reageren op dit commentaar

groen-geel-rood-blauw .... en weet je het al voor wie je gaat stemmen

Gepost door: Life angel | 08-06-07

Reageren op dit commentaar

Hetgene mij mateloos irriteert, is dat wat groen ook voorstelt, nooit goed is. Dat de maatregelen van de machthebbende partijen ons vrachtwagens vol geld kosten dat is maar normaal. Groen moet dan wel een totale omezwaai waarborgen maar het moet wel volledig gratis zijn...
Wat betreft de belasting op auto's, van het moment dat de taksen op zware dieselmotoren is ingevoerd, rijdt jan met de pet wel met een lichtere motor...
Daarbij, wist je dat er ongeveer 400 gepatenteerde systemen, voor alternatieve energievoorziening, reeds jaren in de schuiven zitten, dat er morgen een totale ommezwaai mogelijk is waar je waarschijnlijk op vlak van komfort niets zou van merken?

Gepost door: danny | 09-06-07

Reageren op dit commentaar

@danny ik heb enkel een algemene indruk gegeven van wat van groen! vind, uiteraard hebben ze goede voorstellen, maar dat heeft elke partij, ja zelfs vb (sorry jongens).
en nee, ook ik vind het niet normaal is dat die machthebbers handen vol geld kosten.
alleen de zon schijnt gratis zolang onze regering geen taks erop gaat heffen.

Gepost door: watje | 09-06-07

Reageren op dit commentaar

Inderdaad watje, de zon schijnt voor niks, op ieders dak zonnecellen en drie kwart van het energieprobleem is opgelost...

Gepost door: danny | 10-06-07

Reageren op dit commentaar

Trouwens, vorige week in panorama, de campagne van elektrabel (de gratis dvd an inconveniant truth bij uw humo), niet gezien? Een knap staaltje van hoe uw zuurverdiende centen worden aangewend...

Gepost door: danny | 10-06-07

Reageren op dit commentaar

Zo, mijn plicht is vervuld, ik heb volhard in de boosheid...
Weet jij waar de lijst STIJN voor staat?

Gepost door: danny | 10-06-07

Reageren op dit commentaar

@danny nee, wel ooit van gehoord, maar die staat in mijn gemeente niet op de lijst.

Gepost door: watje | 10-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.