04-06-07

openvld

tja open vld, het mag wel gezegd worden, open zijn ze. maar sociaal? hangt er natuurlijk vanaf wat men onder de term "sociaal" bedoeld, net als de term "democratisch".

ge kunt het draaien of keren hoe ge het wilt, maar ze zijn er uitsluitend voor het grote kapitaal, arbeiders en lagere bedienden die stemmen op de vld is net hetzelfde als uwe eigen nek dicht pitsen, het is tenslotte ook nog een rechtse partij. ok het klopt wel, in theorie met hun burgermanifest hebben ze wel gelijk over het vrij denken en die dingen, maar daar stopt het ook mee. (in praktijk heet het uitbuiting van de gewone man).

toegegeven het is de enigste partij die woord heeft gehouden voor de verkiezeingen acht jaar geleden (behalve betreffende referenda, hebben ze blijkbaar plots schrik van gekregen na het referendum in Peer), tussen hun woorden door hebben ze verkondigd dat men de rijken rijker zal maken en de armen armer, nu, dat is hun duidelijk gelukt.

ze hebben ervoor gezorgd dat de zelfstandigen nu een pensioen krijgen die gefinancierd word met het geld van de arbeiders.

ze hebben ervoor gezorgd dat de arbeiders bijna niet meer zullen kunnen genieten van hun pensioen, dan denk ik aan het sociale democratische generatiepact, ge weet wel het pact met de duivel.

ze hebben ervoor gezorgd dat vakbonden een heel deel van hun democratisch stakingsrecht ontnomen werd.

ze hebben ervoor gezorgd dat het tijdskrediet van 5 jaar naar 3 jaar is terug geschroefd en kan inmiddels al 1 jaar zijn.

ze hebben ervoor gezorgd dat arbeiders minder kansen hebben gekregen om na hun uren bij lessen te volgen (krediet uren) terwijle ze langs de andere kant maar schreeuwen over bijscholing????

ze hebben ervoor gezorgd dat bedrijven voor miljarden aan kadokes hebben gekregen, terwijle ocharme de zielepoten maar een onderhandelingsmarge van 0.4% gekregen hebben (index inbegrepen).

ze hebben het klik systeem ingevoerd op de brandstoffen, is dat vrije handel waar zij toch zo hard over schreeuwen??? maar we kennen het idee wel hier achter: de rijken moeten kunnen rijden zonder file.

ze zijn nu toch weer 100% voorstaanders van het behoud van de kerncentrales omdat ze smakken geld krijgen van electrabel.

ja de vld, het zijn toffe gasten

oh ja, ze willen dan ook nog hebben dat onze arbeiders willen werken voor een appel en een ei zodat de winstmarges van de multinatianals nog groter is, echt waar, zijn ze niet fantastisch? kwestie van positief te denken hé

11:53 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: open vld |  Facebook |

Commentaren

hallo Watteke ik heb dat hier grondig gelezen
en je hekelt hier heel wat.
er was een tijd dat ik ondervoorzitster was van een partij
en niets ging zoals het behoorde te zijn.
de vriendjespolitiek en bevoordeelden lagen mij niet zo.
je weet, steek alles in één zak, goed schudden
der één uithalen en die gaat zijn handen wassen in wat de anderen bijdragen.
van dit alles hoeft niks meer voor mij.
was het niet verplicht ik ging niet meer
al hebben de vrouwen gevochten voor hun stemrecht he.
maar de stem van die kleine garnaal maakt de grote alleen maar rijker.
liefs , BB
dit is enkel mijn mening
en ik wil niemand voor het hoofd stoten he.

Gepost door: Black Bird | 04-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.