29-05-07

doe de stemtest van de vrt

grappig, heb gisteren de "doe de stemtest" van de vrt uitgevoerd via het net. wat mij eerst opviel is dat de vragen weeral compleet verkeerd gesteld werden, ik bedoel hiermee dat de antwoorden hierop weeral langs alle kanten kan geïnterpreteerd (verdraaid) worden wat natuurlijk weeral een enorm verkeerd beeld kan werpen met wat uw eventueel "politiek profiel" zou kunnen zijn.

ik ben uitverkoren om op groen! te stemmen:-) met een resultaat van 51%, ja wadde, de meest a-democratische partij die er is (later meer uitleg waarom ik deze de meest anti-democratische partij noem), die de pretentie heeft om tijdens "maar" een peiling te gaan verkondigen dat "de kiezer" duidelijk wil hebben dat groen! terug in de regering moet gaan zetelen. (jullie geloven in jullie eigen leugens, bedrieg uzelf zoveel als ge wilt, maar bij mij pakt da niet)

als tweede plaats kwam mijn "profiel" volgens de stemtest op de "pvda" (ik ben wel in hart en nieren ne vuile rooie), mmmm, ja er zijn wel ne hele hoop raakpunten, maar anderzijds de dingen waar ik een groot gewicht op leg komen recht tegenover hun partijprogramma.

gek genoeg kwam ik 4 jaar geleden op als eerste plaats (volgens de stemtest) Vlaams blok samen met de Spa, hihihi is da geen goei combinatie, da word lachen, spectakel verzekerd. kan nog kloppen, in die tijd was het nog de SS bij Spa, mmmm.

ja, het zal nu wel regelmatig over de politiek gaan, want laten we eerlijk zijn, is dat niet de beste soep in irl die er is: beloftes, leugens, intriges, in het geheim al onderhandelen wie wat gaat krijgen, theater voeren, zwartmakerij, plots met iedereen willen babbelen, dure reclame, feestjes, recepties, geld verslindende partijreclame die geen enkele boodschap mee geven, ijdelheid, verbloeming met de realiteit, en ga zo maar verder, maar vooral, heel EVENTJES is "de man met de pet" EFFE belangrijk (t'is te zeggen, hun stem). heel eventjes mag "de man met de pet" effe mee doen met het gedacht dat hij belangrijk is, gehoord word, ocharme toch.

 

mmm toch nog effe dit: NO INBEV 

21:11 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: politiek, stemtest, pvda, vb, groen, democratie |  Facebook |

28-05-07

geloof in de politiek

in politiekers geloven is net hetzelfde als geloven in sinter klaas.

politiekers vertrouwen is net hetzelfde als zelfmoord plegen.

alle partijen zijn nu weer plots begaan met de modale "stomme" kiezer, men wil plots weer dat de gewone arbeider en bediende het toch beter moet hebben terwijle ze net in het verleden een hele hoop verworvenheden hebben afgeschaft, rechten hebben ingekrompen, het leven duurder hebben gemaakt, de verzuring in de hand hebben gebracht en ga zo maar verder.

nee, dank u, ik ben hun gezever meer dan moe, ik ben nog nooit zo a-politiek als nu.

ik heb mijn vertrouwen altijd in een bepaalde partij gegeven, maar ben ze reeds lang verloren.

sinds een paar jaar is er al geen enkele partij waar ik mij in terug kan vinden waar ik dan op zou kunnen stemmen. maar ongeldig weiger ik te stemmen. mijn stem zal doordacht zijn. op wie? nee da verklap ik niet.

21:27 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: politiek |  Facebook |

26-05-07

de gelukkige winnaars van het stokje

na enig surfen op de blogs tijdens het genieten van een "duivel" (u al gekend hoop ik) en een "Quintine blonde" van Brasserie Ellezelloise heb ik de knoop maar door gehakt, het is te zeggen, ik heb gewoon de twee laatste van mijn links uitgekozen als de gelukkige winnaars van de overdracht van het stokje "5 dingen die men niet weet van U". en nu maar hopen dat ze het niet zullen vatten als een vergiftigd geschenk, veel plezier ermee.

oh ja, wie zijn het? anima-negra, ilona, en omdat ik er benieuwd naar ben jo en kaar van straffe koffie.

23:25 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: winnaars stokje |  Facebook |

aanschakeling van leugens!

mijn leven is een "aanschakeling van leugens" volgens een blog-lezer. tja, zo had ik het niet bekeken gehad, ok er is wat gelogen geweest, maar laten we het stellen dat er gradaties zijn in leugens, want wat is trouwens de waarheid? diegene die menen dat ze de waarheid in pacht hebben zijn dikwijls de grootste leugenaars. maar ok, hier ga ik het nu niet over hebben, maar dus wel over mijn leugens.

mijn leugens van de vorige post:

1. wie durfd er nu tegen zijn ouders vertellen dat ge aan het dueleren bent geweest met vrij grote scherpe messen? wij (ik) niet, toen toch niet. er was niets ernstigs gebeurd. dit noem ik een leugen om best wil.

2. daar heb ik niet gelogen, heb van hetgeen wat er gebeurd was enkel verzwegen.

3. ik vind daar toch nergens een leugen. of heb ik het mis?

4. vertel nooit de waarheid op dat moment tegen uw oversten, toch niet voor zoiets, laten we zeggen dat dit een leugen was uit zelfverdediging.

5. ja, dit is wat anders: dit was een berekende leugen, een complot samen met mijn vriend. deze leugen was in mijn ogen een noodzakelijk kwaad, van staatsbelang, geen andere uitweg, mogelijkheid, noem maar op. ik wilde en moest "mijn hondje" hebben, maar ik was er wel degelijk van bewust dat ik ook de verantwoordelijkheid moest nemen van dit prachtige leven: eten geven, mee bezig zijn, wandelen, etc.

dokter de schuld aan dood van mijn hondje? dit heb ik niet beweerd, het was enkel een feit dat ik hier neer pende, ik voelde mijzelf enorm schuldig en ik gaf voornamelijk mijzelf de schuld: lees het item "schuldgevoelens"

ik vind van mijn eigen niet dat ik een grote leugenaar ben. tenslotte wil ik nog mee geven dat deze 5 punten van zeer lang geleden zijn.

 

NO INBEV (is geen leugen, ik houd er mij aan)

19:29 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: leugens, schuldgevoel, leven |  Facebook |

25-05-07

stokje 2

het tweede stokje: 5 dingen die niemand van mij weet.

tja, wa ga ik hier nu vertellen? wat niemand weet? tja niemand, absoluut niemand is wel niet altijd juist (allerminst wat weinigen weten), maar zal mijn best doen. volgorde van belangrijkheid speelt hier wel geen rol hé.

1. toen ik een jaar of 10 was (denk ik) hebben mijn jongste broer en ik eventje ridder gespeeld, maar we gebruikten voor te vechten echte grote scherpe, wat, nee vlijmscherpe vleesmessen als wapen. we waren dus aan het dueleren in het echt om te spelen, mijn broertje is een dikke 3 jaar jonger als ik, en ik sloeg per ongeluk met mijn mes op zijn hand, en ja prijs natuurlijk. het bloed spetterde letterlijk langs alle kanten. mijn allereerste reactie was om naar zijn hand te kijken hoe ernstig het was, het viel wel mee, ik heb alle bloedsporen gewist en hel netjes de messen terug gelegd in de keuken en aan gedrongen dat mijn broertje niks zou vertellen, tot nu toe weten mijn ouders het nog steeds niet (niemand). we hadden wel onze les geleerd en we hebben het ook nooit meer gedaan.

2. nachtmerries heeft wel iedereen ooit eens gehad veronderstel ik, maar ik heb er ooit ééntje gehad waarvan deze zo erg was dat ik zo te keer ging zonder maar wakker te worden tot ik uiteindelijk toch wakker werd: in eerste instantie dacht ik dat ik in mijn bed had geplast, mijn lakens waren nat, maar nee zowel mijn onderlaken, bovenlaken, mijn vlolledige lijf was zeik nat, maar niet van de pis, maar door het zweet. zo fel had ik geworsteld in mijn nachtmerrie. midden in de nacht heb ik heel stiekem het beddegoed vervangen door een ander. ik schaamde me dat men zou denken dat ik in bed zou geplast hebben omdat niemand zou kunnen geloven dat ik zo zou gezweet hebben.

3. ik heb een expirementje met mijn eigen gedaan. het was na een voorstelling van hypnose. ik vroeg mij af of het mogelijk was om u eigen onder hypnose zou kunnen brengen. ik heb zeer lang voor de spiegel gestaan, maar heb bewust enkel naar mijn ogen gekeken in het spiegelbeeld en mij geconcentreerd dat ik niet met mijn ogen zou knipperen. plots heb ik met mijne kop effe moeten schudden, ik was te ver gegaan, in mijn gedachte kwam er plots een idee te voorschijn van wat als het lukt, wat als ik niet uit mijn eigen hypnose kom? nooit meer gedaan, te gevaarlijk.

4. tijdens een nachtoefening als millicien moesten we afzonderlijk van punt A neer B begeven, wij kregen geen middelen en geen wapen, enkel de "vijand" kreeg wapens. ik had daar geen zin in, daar ik de streek kende, ik was er op gegroeid en kende de inmense bossen van duitsland vrij goed. heb ik mij een goed plekje gezocht en mij neer gelegd en gewacht op de groene pijl (einde oefening). op de één of andere reden heb ik diene pijl niet gezien. het duurde toch wat lang en ben dan toch maar zelf gaan kijken. intussen waren ze me al uren aan het zoeken, ja zelfs de ster-gevallen (majoor en die dingen) waren zodanig in paniek dat ze hebben mee gezocht met jeeps. ik heb mij van den kromme haas gehouden en gezegd dat ik verdwaald was. (moeten ze maar fatsoenlijk mijn dossier bekeken hebben).

5. die vijfde ja, wa moet ik nog vertellen, er zijn er nog, maar dat weet echt maar één persoon en dat wil ik zo houden. dan zijn er nog die een paar personen het weten, maar ook dat wil ik zo houden. mmm, ok: ja ik weet nog iets: mijn schoolvriend zijn hond was bevallen. ik wou er ééntje kopen, maar wist dat mijn moeder dit zeker niet wilde. dus heb ik een afspraak gemaakt met mijn vriend dat ik het hondje zou mee nemen en dat ik tegen mijn moeder zou vertellen dat ik de hond reeds heb gekocht. maar moest het absoluut niet lukken dat ik dan de hond terug zou kunnen brengen naar mijn vriend en de koop dus niet door gaat. ja wat dacht ge, het was gelukt, mijn hondje heeft jammer genoeg niet lang mogen leven, op éénjarige leeftijd is ze omver gereden door een vrouw onder de drugs die ze van de dokter heeft gehad (en hij laat haar nog rijden ook). 

tja aan wie ga ik nu het stokje doorgeven? zal ik bij de volgende post bekend maken.

23-05-07

stand van zaken

de aardbijen zitten in de pot vergezeld met de cubaanse rum, wat een geur, da belooft.

de dokter van de verzekering verklaard mij genezen terwijle hij op mijne vinger duwd en ik een spontane kreet uitoefende die vertaald word in pijn.

dat volgens de peilingen de helft niet weet op wie men gaat kiezen (hahaha, wie gelooft daar nog in)

dat onze chef van personeelszaken voor de zoveelste keer betrapt is op een leugen, het "mt" verliest met de dag zijn geloofwaardigheid.

dat net nu na 4 jaar weer bij alle bedrijven het slecht gaat net voor de cao-onderhandelingen.

dat ik nu een Urthel tonicum finiboldhus aan het drinken ben op de muziek van Ozzy.

dat de buurtbewoners (volgens de booi) mij hebben gepromoveerd als wietkweker (word tijd om ne auto te kopen met stijl dus), van de buurt moet ge het hebben :-)

dat mijn vakantiegeld al op is nog voor ik het heb (is niet erg)

dat ik nog steeds geen kaarsen ben gaan halen, heb ze binnenkort echt wel nodig voor een speciale ontmoeting met....(is geheim)

dat paars minder groen is dan dat ze zelf beweren, so what!

dat er voor het eerst meer marokanen zijn dan italianen in bels.

dat er voor het eerst meer moslims over de wereld zijn dan christenhonden (oeps, sorry)

dat ik nog steeds niet foutloos kan schrijven, al kan me da geen kloten schelen.

dat inbev meer cafés van de hand wil doen, hopen dat de volgende uitbaters geen inbev producten verkoopt.

dat de kersen er te vroeg zijn

dat managers een opslag krijgen van gemiddeld 30%, arbeiders en bedienden moeten het stellen met 0,4% + 0,4% voor bedrijven die het goed doen

 

voorlopig is het dat,

 

NO INBEV

20:55 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: stand van zaken |  Facebook |

19-05-07

bloglinks

tja, het word tijd dat ik het mij wat gemakkelijker ga maken om diverse blogs terug te vinden. mij kennende zal het stap per stap gebeuren, daar ik niet alle blogs vanbuiten ken zal ik links niet ineens allemaal kunnen plaatsen, dus naarmate de tijd blogt zal deze aangevuld worden, sorry voor diegene die ik dan momenteel ben vergeten.

de ene blog bekijk ik al meer dan de andere, de ene lees ik volledig de andere dan weer niet, bij de één geef ik reacties, bij de andere weer niet en ga zo maar verder.

 

NO INBEV

 

ps: volgende week beginnen we met de rumtopf: de aardbijen zijn lekker en betaalbaar geworden :-)

 

14:47 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bloglinks |  Facebook |

toekomststokje

ik was eigenlijk toch wel verrast om ooit toch maar gelijk eender welk stokje toegeworpen te krijgen, en dan nog wel van een zeer bijzondere dame, dank u Engel.

het is heel alvast zeker een moelijke opdracht voor mij, daar ik sinds een paar jaar gewoon heb voorgenomen om niets meer voor te nemen. maar goed, ik aanvaard de opdracht.

ik zal zeker niet die dingen opnoemen die behoren tot het rijk van fantasia, maar die in principe haalbaar zouden moeten zijn. tja, ik som ze willekeurig op, here we go:

What to do before I die

eerst op korte termijn

1: dat ik eindelijk mijn kooi bewoonbaar zal krijgen

2: dat ik mijn eigen zaak (hobby) mag en kan beginnen

3: dat ik rap verlost zou worden met mijn strijd tegen mijn eigen die ik sinds een paar maand voer. (ik wil hier voorlopig niks over kwijt)

4: ja, waarom niet, om eventueel een paar bloggers irl te ontmoeten.

op lange termijn

5: dat we zullen evolueren naar een echte democratie

6: dat het moorden stopt

7: dat ik geen ongevallekes meer krijg, heb er al genoeg gehad

8: dat wij allemaal gezond kunnen leven voor we de pijp aan maarten geven (dju, da is fantasia hé)

9: dat er geen onderscheid meer word gemaakt in de verloning van nachtarbeid tussen de verschillende sectoren.

10:ja, er zijn er nog, maar laten we het hier bij laten:-)

mmm, nu moet ik dus het stokje verder door geven, awel de gelukkige winnaars zijn shamrock www.gymnopedie.skynetblogs.be en Nadia www.women.skynetblogs.be

 

veel genot met het denkwerk nog

 

 

 

17-05-07

maatschappij versus politiek

ieder individu is verantwoordelijk voor zijn eigen daden binnenin zijn maatschappij waarin hij leeft.

de maatschappij word voor een zeer groot deel gevormd door de politiek waardoor een individu gestuurd word, gedreven word, noem het maar wat je wilt.

 

@engel: ahum, bedankt voor da stokje hé, is verdomd een zwaar stokje, maar goed zal hem uitvoeren, nu nog ff over nadenken.

17:20 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: politiek, maatschappij |  Facebook |

05-05-07

weeral een leven ontrukt

weeral is er een meisje van 18 jaar haar het leven ontnomen. waarom? toeval? op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats er juist zijn? net alsof dat ge dan zegt dat ge u niet meer vrij moogt rond bewegen.

de ouders van het Annick hebben maar 1 troost (als het een troost is), ze zitten niet meer in die ellendige spiraal van hoop, en die ondraaglijke onzekerheid, was het maar een zekerheid geworden dat ze nog leefde in plaats wat het nu is.

zou het niet tijd worden heren justitie en politiekers om eens eindelijk een duidelijk signaal te geven aan dergerlijke misdadigers dat dit moet stoppen.

laten we dit soort onmensen (heb het nog ooit voorgesteld) vol spuiten met eender welke ziekte voor een onderzoek naar nieuwe medicijnen tot de dood volgt, letterlijk. 

12:24 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: dood, medicijn |  Facebook |