26-05-07

aanschakeling van leugens!

mijn leven is een "aanschakeling van leugens" volgens een blog-lezer. tja, zo had ik het niet bekeken gehad, ok er is wat gelogen geweest, maar laten we het stellen dat er gradaties zijn in leugens, want wat is trouwens de waarheid? diegene die menen dat ze de waarheid in pacht hebben zijn dikwijls de grootste leugenaars. maar ok, hier ga ik het nu niet over hebben, maar dus wel over mijn leugens.

mijn leugens van de vorige post:

1. wie durfd er nu tegen zijn ouders vertellen dat ge aan het dueleren bent geweest met vrij grote scherpe messen? wij (ik) niet, toen toch niet. er was niets ernstigs gebeurd. dit noem ik een leugen om best wil.

2. daar heb ik niet gelogen, heb van hetgeen wat er gebeurd was enkel verzwegen.

3. ik vind daar toch nergens een leugen. of heb ik het mis?

4. vertel nooit de waarheid op dat moment tegen uw oversten, toch niet voor zoiets, laten we zeggen dat dit een leugen was uit zelfverdediging.

5. ja, dit is wat anders: dit was een berekende leugen, een complot samen met mijn vriend. deze leugen was in mijn ogen een noodzakelijk kwaad, van staatsbelang, geen andere uitweg, mogelijkheid, noem maar op. ik wilde en moest "mijn hondje" hebben, maar ik was er wel degelijk van bewust dat ik ook de verantwoordelijkheid moest nemen van dit prachtige leven: eten geven, mee bezig zijn, wandelen, etc.

dokter de schuld aan dood van mijn hondje? dit heb ik niet beweerd, het was enkel een feit dat ik hier neer pende, ik voelde mijzelf enorm schuldig en ik gaf voornamelijk mijzelf de schuld: lees het item "schuldgevoelens"

ik vind van mijn eigen niet dat ik een grote leugenaar ben. tenslotte wil ik nog mee geven dat deze 5 punten van zeer lang geleden zijn.

 

NO INBEV (is geen leugen, ik houd er mij aan)

19:29 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: leugens, schuldgevoel, leven |  Facebook |

Commentaren

hey, dear blogger welkom...haha....ik geloof jouw, plus het is jouw ding...bedoel ik leer mijn zoon niet jokken (liegen in het Haarlems) een geintje is weer iets anders en ja ik weet het jij vond dit voorval met het kind ook erg...ik wil maar het paraplu-gevoel van de mensen aankaarten, is altijd de schuld van een ander weet je wel en bedankt om een blog-item over mij te pennen, wel grappig thanks en nog veel mazzel (geluk in het Haarlems) doei.......

Gepost door: jo en kaar | 26-05-07

Reageren op dit commentaar

grappig de woorden "jokken" en "mazzel" hebben zijn mij niet vreemd, ik kom al helemaal niet van Haarlem.
hihihi, uw reactie gaf gewoon de aanleiding om een verdere post, niks kwaads mee bedoeld:-)
salukkes:-)

Gepost door: watje | 26-05-07

Reageren op dit commentaar

Leugens hé Tja, als je er iemand schade mee doet, dan is het zeker een leugen als je je verantwoordelijkheid voor de gevolgen wenst te ontlopen . Al het overige is niet de waarheid zeggen .

Wie heeft de waarheid in pacht?
Dat weet enkel degene die alle waarheid in pacht heeft , en ik kan niet zeggen wie het niet heeft . Dus, ik ben het al niet . Ik kan enkel zeggen dat ik het over mijn eigen weet , die waarheid heb ik dan wel in pacht .

Gepost door: siberx | 26-05-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.