17-05-07

maatschappij versus politiek

ieder individu is verantwoordelijk voor zijn eigen daden binnenin zijn maatschappij waarin hij leeft.

de maatschappij word voor een zeer groot deel gevormd door de politiek waardoor een individu gestuurd word, gedreven word, noem het maar wat je wilt.

 

@engel: ahum, bedankt voor da stokje hé, is verdomd een zwaar stokje, maar goed zal hem uitvoeren, nu nog ff over nadenken.

17:20 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: politiek, maatschappij |  Facebook |

Commentaren

Ik vat de oodschap niet denk ik Nochthans al enkele malen overlezen .
Vooral de tweede zin , de politiek stuurt de indivdu , is het door de wetten ?

Gepost door: siberx | 18-05-07

Reageren op dit commentaar

@siberx niet alleen de wetten, maar het hele politieke circus gepaard aan het klasse democratie ipv een volksdemocratie. laten we het zo zeggen, alsmaar meer individuen zijn niet meer akkoord (kunnen het niet meer verdragen, tolereren het niet meer) met de huidige gang van zaken, zowel op regeringsniveau als oppositie niveau. dat is één facet.
het zijn inderdaad de wetten (ook allerhande subsidies of sancties) die bepalen hoe een maatschappij word gestuurd (bewust niet bestuurd) waardoor elk individu in zijn maatschappij zal reageren op welke manier dan ook.

Gepost door: watje | 18-05-07

Reageren op dit commentaar

Is het niet zo Dat juist de volksdemocratie de regering stuurt, wat terug slaagt op de volksdemocratie . Wij eisen en zij komen tegemoet . Met als opdracht een mooie oplossing aanreiken die zoveel mogelijk mensen tevreden stelt .

Dat maakt dat er altijd een minderheid ontevreden is .
(zonder uit te wijden wat minderheid of meerderheid is , daar heb ik al en postje voor ;-))
Op zich heeft minderheid of meerderheid geen gerechtvaardigd gelijk krijgend status omdat ze behoren tot de ene of andere groep . Ontevredenheid is ook geen geldig argument om gelijk te hebben .

Al treed ik je visie bij, enkel ontbreekt het aan uitwerking die mij zou overtuigen indien ik deze visie niet zou delen ;-)

Gepost door: siberx | 18-05-07

Reageren op dit commentaar

Zware kost hier....daar moet ik eens over nadenken!
Nog een prettige vrijdag, Watje!

Gepost door: Ilona | 18-05-07

Reageren op dit commentaar

@siberx mijn bedoeling is hier niet om een hele uiteenzetting te zetten (da leest niemand, is te lang).
uw eerste zinnetje: dat is theorie, dat is zoals het zou moeten zijn, en daar wringt het net nu aan, dat het zo niet is in de praktijk: onze regering (of laten we zeggen onze democratie) is perfect op maar geknipt voor de sterksten, de rijksten, de industrielen enz. de volks democratie is er enkel om de zo veel jaar tijdens de verkiezingen, nadien stopt de democratie en begint de melkerij terug.
meerderheid of minderheid??? grappig, is maar één manier, één: referenda.

Gepost door: watje | 18-05-07

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat je laatste repliek duidelijk stelt hetgeen niet wenselijk is .
Geen uiteenzetting omdat niemand het leest , doen de politiekers ook, weinig inhoud omdat het de mensen niet intereseert . Referenda gebaseerd op weinig inhoud is al akkoord gaan met een stelling waar je van toeten of blazen vanaf weet , gebrek aan achtergrond, het waarom .
Tenzij een minderheid die zelf er al een mening over heeft .
Referenda is enkel de vorm veranderen, niet het resultaat , of mogelijk wordt het nog erger ;-) Want uit je repliek haal ik uit dat referenda de meerderheid is die zelf niet wilt/kan nadenken .

Gepost door: siberx | 18-05-07

Reageren op dit commentaar

Ik denk niet dat de maatschappij wordt gevormd door de politiek. Het probleem momenteel is dat niemand nog naar elkaar luisterd. Deze maatschappij is gebouwd op : Ieder voor zich en rest ... , tja alst mij uitkomt dan mag een ander er ook van profiteren. Een maatschappij is een samenleving, hier (althans waar ik woon) leeft ieder voor zich. Ik kom veel in aanraking met wetswijzigingen en wat zie ik : De wet wordt (dikwijls toch) gewijzigd door een politieker die er zelf wel bij vaart. En diegene die toevallig in de zelfde situatie zitten die hebben chance. De enige manier om zoveel als mogelijk personen tevreden te stellen is openstaan en toegeeflijk zijn tegenover anderen. Een goede samenleving bestaat uit geven en nemen. (Misschien een klein beetje te vergelijk met een goed huwelijk.)
Groetjes

Gepost door: Shamrock | 18-05-07

Reageren op dit commentaar

@siberx uit alle eerbied, maar ge zijt er nu volledig langs met hetgeen ik bedoel, mijn laatste repliek? nee, ge hoeft niet in mijn plaats iets te beweren of te denken wat ik denk, ook daar zit je kompleet er langs.
over het referenda, nee weer al nee, een vorm voor enkel te veranderen????? doen politiekers het niet constant en dat zonder referanda???? nee, nee, dit is helemaal niet waarop ik uitstuurde.
wat ge nu verteld, bedoel je dan ook: de mensen zijn te stom om een referenda te begrijpen???
je hebt totaal niets (of het verkeerde) uit mijn repliek gehaald.
het is wel zo dat sinds het referendum in Peer de politiekers verdomd veel schrik hebben gekregen voor referenda, want dan komt het echt wat de mensen denken te voorschijn en niet wat de politiekers beweren wat de mensen denken.
voor de rest, so what!

Gepost door: watje | 19-05-07

Reageren op dit commentaar

WELKOM Goedendag,

U bent van harte welkom op het nieuwe PVM Forum.
Het Forum over Politie, Veiligheid & Maatschappij.
Hier kunt u mee praten en denken over onze maatschappij.
De maatschappij dat zijn wij, u en ik.
U bent van harte welkom.
Met vriendelijke groet,
Drs. Madelene van Kemenade
http://corcom.freeforums.org

Gepost door: Madelene | 14-09-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.