31-03-07

tot uw 65ste werken

tot uw 65ste werken voor anderen die wensen te stoppen op hun 50ste?

vele beroepen (jobs) kan men gewoon niet meer vol houden tot op uw 65ste: constante druk van de werkgever, alsmaar hogere flexibiliteit (wij zitten al op het hoogste) zonder maar enige vorm van opslag en op de meeste bedrijven geen alternatief werk voor diegene die al ouder zijn geworden en die druk niet meer aankan.

gaan we het normaal vinden dat managers, dokters, advokaten, beursaandeelhouders, politiekers, het koningshuis, enz alsmaar hogere lonen, winsten binnenrijven en de arbeiders met de lagere bedienden op hun financiele plak blijven staan?

gaan we het normaal vinden dat managers en directe chefs alsmaar een hoger loon krijgen met als opdracht de arbeiders zeker geen loonsverhoging te geven en ze zo veel mogelijk te doen ontslaan en de druk op de werkvloer nog te verhogen?

gaan we het normaal vinden dat men de pensioenen aan het privatiseren zijn, denk aan het pensioensparen die gesponserd word door de staat en waardoor de rijke verzekeringen weeral rijker van worden en waarvan alle soladiriteit gaat verdwijnen.

gaan we het normaal vinden om ons sociaal stelsel alsmaar meer te privatiseren, zodat de zieke, mindervaliden, enz helemaal uit de boot gaan vallen?

gaan we het normaal vinden dat de kloof tss arm en rijk als maar groter word?

gaan we het normaal vinden dat alle voordelen naar de werkgever gaat en enkel de lasten naar de arbeiders en lager bedienden?

gaan we het normaal vinden dat alle milieulasten enkel op de rug van arbeiders valt en de rijken en industrielen vrij uit gaan (zij hebben tenslotte geld genoeg)?

gaan we onze ondemocratisch regeringsstelsel blijven aanvaarden?

gaan we het normaal vinden dat men alsmaar meer mensen uit lage loonlanders naar hier brengt met als enigste doel onze lonen nog verder onder druk te zetten?

gaan we het normaal vinden dat men altijd schreeuwt dat er te weinig kinderen zijn om zogezegd onze vergrijzing te kunnen betalen terwijle er nog geen werk is voor de ouderen, laat staan voor deze toekomstige kinderen? (men haalt tenslotte goedkopere arbeiders uit het buitenland)

wie is bereid om nog meer van zijn loon in te leveren?

gaan we effe verder: wanneer men vroeger op pensioen gaat, kost dit de staat niks, nee ze brengt zelfs op: meer werk voor de jongeren. de gepensioeneerden gaan genieten wat weer meer werk opleverd in het toerisme, nee, het brengt zelfs geld op voor deze on-democratische regering.

werken tot uw 65ste? gaan we dan niet veel meer kosten via de ziektekas en arbeidsongevallen????

 

zijn dit zomaar vragen? nee: dit is nu de bittere realiteit die nu bezig is.

 

29-03-07

pensioen

volgens laatste onderzoekingen zouden de meeste belgen er niks om geven om tot op hun 65ste te gaan werken.

ik vraag me eigenlijk af wie men heeft ondervraagd. arbeiders? lagere bedienden? managers? mss alleen politiekers?

zelf ken ik niemand die zelfs het ziet zitten om tot hun 60ste te gaan werken, toch zeker niet voor een baas.

waar halen ze in godsnaam deze cijfers?

zelf zie ik het ook niet zitten, toch zeker niet met dat werk wat ik nu doe, en in mijn bedrijf heeft men geen alternatief voor mensen zoals ik (en anderen hé).

gaan de heren en dames politici mss ons ne schoon vetbetaalde ingebeelde job geven tot we 65 zijn?

15:16 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: pensioen |  Facebook |

24-03-07

silent scream

de pijn is bijna weg in mijne vinger (toch zo goed als), maar nu heb ik potverdikke pijn in mijne rug, waarschijnlijk door te lang in bed te blijven liggen omdat ik wel 100 keer wakker word door de pijn in de vinger, ja dan doet hem nog wa pijn.

maar om mijne pijn nu in de rug wat te doen vergeten zet ik wel eens vrij luid metal op. nu is het slayer die ik heb op staan, en geloof het of niet, maar het helpt, de pijn is in alle stilte aan het verdwijnen: hihi: long live metal.

bij het surfen naar blogs, iedereen doet het, vinkt men die blogs aan waarvan ge denkt dat het iets is navenant de nickname, titel, tags of wat dan ook.

zo ben ik terecht gekomen op silent scream, het stille verdriet. ik heb deze blog het eerst aangevinkt omdat mij het woordje silent scream mij ergens bekend in de oren klonk, maar wist niet meer vanwaar. nu weet ik het: het is ook een titelsong van Slayer: silent scream.

soms vinkt men dus een blog aan omwille van een onderbewuste redenen.

btw: er zitten hier in het blogwereldje heel veel toffe mensen en waarvan ik ook veel heb van geleerd.

17:58 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: silent scream, slayer, blogs |  Facebook |

21-03-07

lock up the wolves

yep, veel tijd voor internet nu met mijne verdomde ambetante vinger, maar wa zit ik te zagen en te klagen, er zijn er die het veel erger te verduren hebben dan ik onder anderen ook hier ne hele hoop bloggers, trouwens supper toffe mensen.

ben net nu ne Diable-duivel aan't slurpen, een heerlijk donker biertje,ben een stukje kaas erbij aant nuttigen, alléz ja, ne halve kg kaas, puur uit goesting. (kan er niet van afblijven)

heb net de cd op staan van Dio: "lock up the wolves" terwijle ik ook nog eens mijn mails aant verzorgen ben telefoon aant opnemen ben, gsm met ne slechte verbinding die af gaat en dan nog eens op kapaza aan't koekeloeren voor van alles en nog wa.

maar een medeblogger heeft me effe wat wakker geschud over de petitie over de dolfijntjes,

scrol eens terug naar mijn item "red de dolfijnen" en bekijk het filmpje en vooral teken de petitie, en indien mogelijk verspreid zo veel mogelijk deze boodschap.

we worden dikwijls beschouwd door de overheid als ne hoopje stront, maar vele hoopjes stront kan gevaarlijk worden voor die grote stront de overheid, heb nog geen enkele reactie van deze grote stront gehoord over wat hun standpunt is. never give up.

ps: media reageerd ook niet

 

red de dolfijnen

21:42 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: petitie, dolfijnen, media, stront, overheid |  Facebook |

20-03-07

verveling

ik ben nu op verplichte vakantie, ja ik zit nu op de arbeidsongevallenwet, joepi 3 weken thuis, maar wa ben ik ermee als ik niks kan doen, niks, kan maar met moeite typen, laat staan dat ik andere dingen zou kunnen, en da maar voor ne verdomde middelvinger. heb wel geluk dat het van mijn linkerhand is.

en dat heb ik dan deels aan mijn eigen te danken, maar toch voor ne heel stuk door de hoge lat die ze voor ons hebben gelegd: we moeten veilig werken, want de verzekeringen beginnen zenuwachtig te worden, anderzijds worden we zo fel onder druk gezet dat de productiestop door één of andere faling van een machine niet te lang mag duren, nee zeker niet, duurd het volgens de bazen langer dan de theorie: dan mogen we braafjes naar boven gaan en we krijgen daar ne lekkere cigaar gepresenteerd, ja wadde, ik smoor niet eens, ok geeft niet, want ze is meestal zo dik dat we hem toch ni in ons bakkes krijgen.

verveling en nog eens verveling: pijn, pijn en nog eens pijn, oh ja, de baas heeft mij opgebeld: zijn eerste vraag was: wanneer kunt ge terug beginnen? van de pijn kan ik al ni meer goe slapen, van de verveling blijf ik ook al langer in mijne nest liggen, waardoor ik nu nog eens koppijn krijg ook nog, moet ik af leren.

ik kom het hier maar enkel vertellen om mijne blog ne beetje op te daten, hé, weet momenteel anders ni veel te vertellen

 

no inbev

 

22:07 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: verveling, pijn |  Facebook |

17-03-07

lap

lap

de lat hoog leggen, het is al zo ver,heb het nog maar net verteld, ze hebben de lat (onze lat) weer zo hoog gezet dat door de volle inzet van ons en mij, en het is al zo ver, door die lat heb ik nu wel een arbeidsongeval, 3 weken nonactief, wat hebben ze nu gewonnen, gene rotte reet. maar ik kan nu thuis ook gene zak doen, en heb nog zoveel werk te doen. dank u chef da ge me zo hebt opgejaagd, dit is het resultaat. als ik u was zou ik verdomme de lat nog hoger zetten kwestie voor de motivatie en het positivisme te verhogen.

01:25 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: positivisme, lat, lap |  Facebook |

16-03-07

de lat hoog leggen

ge hoort het toch overal hé, de lat hoog leggen. de politiekers leggen de lat hoog, de werkgevers leggen de lat hoog, managers leggen de lat hoog en ga zo maar verder.

maar wat betekend nu eigenlijk de lat hoog leggen? zij leggen de lat hoog, maar zij gaan geen loon inleveren nee integendeel, hun loon stijgt spectaculair, zij gaan niet harder werken, zij gaan geen extra taken op zich nemen, nee: in werkelijkheid leggen ze de lat hoog voor de ondergeschikten, de onderdanen, de arbeiders en lagere bedienden, maar zij gaan wel met de pluimen en eer lopen (en bonussen), da wel.

00:44 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: de lat hoog leggen |  Facebook |

13-03-07

realistisch optimistisch pessimisme.

als da al ni moeilijk klinkt

als ik met mensen aan het praten ben over van alles en nog wat, weet ik dat ik bij de meesten over kom als ne zwartkijker, ne pessimist. zelf voel ik dat zo niet aan, zelf heb ik gewoon de indruk dat ik wel eens optimistischer ben als mensen die van hun eigen denken dat ze optimistisch zijn, ja positieve denkers zijn. ik kom mss zo negatief over omdat ik alles eerder realistisch bekijk.

op mijn werk hebben ze mij opgedrongen om positief te gaan denken, hé da klinkt spleettand wel, maar hoe kunt ge positief gaan denken als uwe directe chef u als minderwaardig beschouwd, als ne dikke nul, als lucht word bekeken, als een stukje stront ,niet gelijk word behandeld als mijn collega's en ga maar zo verder: hij kan de boom in met zijn positief denken waarvan hij alleen tracht met de pluimen te gaan lopen (verwarrend hé, so what)

 

ne pessimist is dikwijls optimistischer als ne optimist 

 

btw: nog eens aan de dolfijntjes gedacht?

00:30 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: pessimisme, optimisme, realisme |  Facebook |

10-03-07

geld, gelukkig

geld maakt niet gelukkig!

geef het aan mij, dan ben ik gelukkig en gij

 

liever ongelukkig met veel geld dan met weinig of geen geld

19:59 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: geld, gelukkig |  Facebook |

06-03-07

ZBF

ik voel me vandaag helemaal ni lekker in mijn vel, ik ben aan't nadenken of het fysisch is of pschologisch, het zal wel ne mengeling van beide zijn (eigenlijk al een paar maand, maar nu wa erger). heb nu angelo branduardi opstaan, montert mij wel op moet ik zeggen.

ik heb ne hele hoop moeten bijlezen van de blogjes die ik regelmatig lees, heb ze nog niet allemaal gelezen. maar van eentje werd ik wel echt ni goe van, maar dat terzijde.

ik was heel het weekend aanwezig als medewerker op het ZBF te Sint Niklaas met inbegrip de donderdag voor de opbouw en de maandag voor de afbouw. het festival was ook dit jaar weer een groot succes. dit jaar was het ook de eerste keer dat er niet mag gerookt worden in de zalen. en raar maar waar, iedereen hield zich eraan met een paar uitzonderingen na die we toch met weinig moeite hebben kunnen overtuigen om hun stinkstokje buiten te roken waar we speciaal tenten hebben geplaatst.

wat het strafste was is het feit dat normaal de meeste bezoekers toch rokers zijn en we toch allemaal vooral van hun uit positieve reacties kregen dat er niet meer mag gerookt worden.

ja, dit jaar waren er zelfs oost duitsers naar hier gekomen bedenkend dat duitsers toch zweren bij hun reinheidsgebod.

volgens de organisatoren zouden er bijna over het hele weekend net geen 10 000 bezoekers zijn gekomen. zelf vind ik het toch een te positieve betrachting van de telling die wij doen. in iedergeval was er wel een massa volk aanwezig en met langere momenten was het wel wa drummen en werd het wel extreem warm door de menselijke lichamen.

er waren helemaal (gelukkig) geen incidenten geweest, enkel dat de mensen (supper toffe gasten) van het rode kruis zich het hele weekend hebben kapot verveeld, met één uitzondering met het helpen van een moeder die een wasplaats nodig had om haar lief kindje te verschonen.

ook de politie kwam eens een oogje in het zeil houden laat in de avond en was verwonderd dat de bezoekers uiterst gedisciplineerd waren desondanks de drank die ze reeds hadden binnen gespeeld. uiteraard, hier komen enkel bierliefhebbers op af.

no inbev

21:43 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: zbf |  Facebook |

02-03-07

overschot in de sociale zekerheid

hihihihihihihihihihihihihihihihihi

onze politiekers zijn toch geweldig hé, er staan verkiezingen voor de deur en plots is er een comfortabel overschot in onze sociale zekerheid.

beste politiekers: laat ons dan elke maand een verkiezing organiseren, dan hebben we altijd goede cijfers, jullie zijn gewoon geweldig. I love you to hate you.

12:47 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: overschot, sociale zekerheid |  Facebook |