13-03-07

realistisch optimistisch pessimisme.

als da al ni moeilijk klinkt

als ik met mensen aan het praten ben over van alles en nog wat, weet ik dat ik bij de meesten over kom als ne zwartkijker, ne pessimist. zelf voel ik dat zo niet aan, zelf heb ik gewoon de indruk dat ik wel eens optimistischer ben als mensen die van hun eigen denken dat ze optimistisch zijn, ja positieve denkers zijn. ik kom mss zo negatief over omdat ik alles eerder realistisch bekijk.

op mijn werk hebben ze mij opgedrongen om positief te gaan denken, hé da klinkt spleettand wel, maar hoe kunt ge positief gaan denken als uwe directe chef u als minderwaardig beschouwd, als ne dikke nul, als lucht word bekeken, als een stukje stront ,niet gelijk word behandeld als mijn collega's en ga maar zo verder: hij kan de boom in met zijn positief denken waarvan hij alleen tracht met de pluimen te gaan lopen (verwarrend hé, so what)

 

ne pessimist is dikwijls optimistischer als ne optimist 

 

btw: nog eens aan de dolfijntjes gedacht?

00:30 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: pessimisme, optimisme, realisme |  Facebook |

Commentaren

Ik heb alleszins nog nooit het gevoel gehad dat jij een zwartkijker bent, integendeel zelfs ;-)
Realistisch, ja da wel :-)

Gepost door: Shamrock | 13-03-07

Reageren op dit commentaar

idd kan dat alleen maar beamen wat shamrock zegt. heb toch het gevoel dat je voor de goede waarden in het leven staat. bovendien heb ik ook zo'n onnozel positieve chef. ze ziet alles positief, denkt dat alles altijd mogelijk is en dan begin je eraan en blijkt het niet te kunnen. terwijl wij dat allang op voorhand zagen...grts

Gepost door: Engel | 13-03-07

Reageren op dit commentaar

+ of - ? Ik geloof ook niet dat je negatieve ingesteldheid zou hebben. Het is best niet te diep in te gaan op wat anderen van jou denken. Zo lang je in jezelf blijft geloven, is er niets aan de hand!

Gepost door: Vrijdenker | 13-03-07

Reageren op dit commentaar

hoi bedankt voor je reactie op mijn blogje...
Om hierop te reageren, gewoon jezelf blijven en zolang je in jezelf gelooft kan iedereen de pot op! Alé zo denk ik er over, ik word ook altijd als zwartkijker en pessimist omschreven maar ik denk er dan het mijne van...
Groetjes

Gepost door: groene smaragd | 13-03-07

Reageren op dit commentaar

Een realist die zijn mening verkondigt is spijtig genoeg een pessimist. Het gaat goed hé mannen hoor je onze premier zeggen, terwijl er 15% van onze bevolking onder de armoedegrens leeft, de vervuiling in Vlaanderen samen met corruptie en fraude hoge toppen scheert, de winsten nog nooit zo groot zijn geweest en men de bevolking blijft wijsmaken dat het crisis is (voor wie?). Verder mag en kan je je werk niet naar behoren uitvoeren en draagt men flexibiliteit hoog in het vaandel (als die flexibiliteit van jou komt tenminste). En uit al die incompetentie haalt slecht 1 partij voordeel. Is het toegelaten te denken dat het slecht gesteld is met het mensdom (met de nadruk op de laatste lettergreep)?
Laat je niet uit je lood slaan door wat anderen van je denken, je hebt niet alleen een hart, het zit nog op de juiste plaats ook! Sterkte!!!

BTW ik herhaal de petitie nogmaals ingeval sommige mensen niet scrollen.

Gepost door: Nadia | 13-03-07

Reageren op dit commentaar

@nadia zo denk ik er ook over en bedankt voor de petitieaandacht

Gepost door: watje | 13-03-07

Reageren op dit commentaar

En? Voel je je al wat beter?

Gepost door: Nadia | 14-03-07

Reageren op dit commentaar

heu nee, het is eerder da ik in mijn ongemak zit...

Gepost door: watje | 14-03-07

Reageren op dit commentaar

Realisme is misschien wel pessimist zijn. Ik ben dus een soort genoot. Maar mogelijk dat Realsme ook optimistisch kan zijn, als je alleen de goede dingen bekijkt. En die kunnen er zijn.
T'is alleen spijtig dat er altijd zijn die het moeten verprutsen voor en ander.

Siberx, de realist tot in de kist.

Gepost door: Siberxelgacom.net | 15-03-07

Reageren op dit commentaar

Gij hebt ook zo'n ambetante baas Ikke ook dus. beuh. Ik noem mezelf eerder ne realist, ik kom misschien pessimistisch over, maar ik denk dat pessimisme een soort taboe is: het moet altijd positief zijn maar zo van dat opgeblazen pepgedoe. Aan de andere kant hou ik er ook van om echt te genieten van dingen.

Gepost door: ambereyes | 26-03-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.