13-01-07

lesje in nederigheid

verdomme, het word echt tijd dat ik mijn voorraad bier moet gaan aanleggen, 'k moet dringend naar Aarschot en naar Grobbendonk. ik heb potverdikke niet veel meer staan, ik heb nu ne "special extra stout" van de dolle brouwers in de hand die normaal voor de Amerikaanse markt word gebrouwen. maar ik wijk af, ja nu al.

afgelopen september heb ik mijn ouders kunnen overtuigen om met de bus mee te gaan naar Polen. een wandelreis in het zuiden van Polen voor een 8 dagen. (mijn ouders zijn getrainde wandelaars). voor mij was het weeral 6 jaar geleden dat ik ergens geweest ben.

daar ik alleen was moest ik vanachter in de bus zitten wat ik op zich niet erg vind, maar nu moet het toeval treffen, ik een supperverlegen type zat vanachter in het midden tussen 4 vrouwen, ja ze waren allemaal wel ne pak ouder dan mij, dus da viel wel mee, maar die langs mij zat was ietsje ouder waarvan we later wel heel goed overeen kwamen, eigenlijk kwam ik met de hele bus goed overeen.

elke dag was er dus een bergwandeling, de ene wat zwaarder dan de andere. ik ben nogal ne stille en ik luister dikwijls zonder iets te zeggen (zonder commentaar te geven over iemand).

wat ik fijn vond was dat er geen groepjesvorming is ontstaan binnenin de busgroep. toch was er ééntje, ne west-vlaming die constant de aandacht opeisde. zowel in de bus als tijdens de wandelingen. heel veel blabla en een gestoef van jewelste. hij was een supper getrainde wandelaar en wou altijd (en da voor zijn ouderdom) haantje voorste zijn. hij deed alsof dat het om een competitie ging, hij duwde zelfs mensen langs de kant om voorbij te steken, hij kwam ook altijd als eerste aan.

mij maakt het niet uit, laat hem doen, maar er was meer en meer gemor over zijn daden en kinderachtig gedoe.

bij een zeer zware bergwandeling was er een andere wandelaar die mij vertelde dat hij diene zunne attidude beu was, ik zegde tegen meneer moustach, oh zit het zo, watch me. bij een bepaalde (achteraf bekeken toevallig de zwaarste) bergwandeling zijn we mogen vertrekken, niet evident, want bij regenweer onmogelijk en we hadden net droog weer. ik was een hele toer een van de laatste (ik ben ne diesel), de beklimming werd als maar zwaarder, maar ik naderde stoefblaas. toen ik er bijna bij was heb ik hem op het zwaarste gedeelte van de berg voorbijgestoken als een flits, ik zag dat hij zijn grens had bereikt, zijn kop was vuurrood, da was mijn kans en gaf me extra vleugels onder de benen. hij zag groen van nijd toen hij werd voorbijgestoken door iemand die al meer dan 20 jaar niet meer aan sport heeft gedaan (ook geen wandelingen). ik heb toen als eerste de top bereikt.

het heeft niet lang geduurd, vooral meneer Moustach kon er maar niet over zwijgen, of de hele groep wist dat mr stoefblaas vernederend werd verslagen door een ongetrainde kerel zoals ik. ongewild was ik effe de held van de bus. ik wou hem enkel een lesje geven in nederigheid, ik wou geen aandacht hebben.

nadien vertelde mijn buurvrouw in de bus: awel ik dacht dat ge ni kon wandelen? ik heb geantwoord, ik kan ook ni wandelen, dit was pure bluf en karakter om hem een lesje te geven. ook ik was stik kapot, maar liet het niet zien.

nooit iemand onderschatten.

21:44 Gepost door watje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: nederigheid |  Facebook |

Commentaren

groetjes

Gepost door: la | 16-01-07

Reageren op dit commentaar

West-Vlaming jouw verhaal doet me denken aan een West-Vlaming die ik ooit op een georganiseerde wandeling tegenkwam en heel vervelend opdringerig was.
En inderdaad ook constant zijn eigen bestoefte.
Zijn naam was Roger,Roger

Joehoe en ik onderschat niemand hoor (knipoog) en jij mag jezelf zeker niet onderschatten.

Gepost door: Life angel | 18-01-07

Reageren op dit commentaar

Je mag jezelf wel bestoefen hoor, zo een mensen moeten af en toe op hun plaats gezet worden.
Je stijgt in mijn achting, trek er nog een fleske voor uit van het ene of ander bier dat je graag lust, je hebt het dubbel en dik verdiend;)

Gepost door: Siberx | 20-03-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.