25-12-06

zinloos geweld

ik had vandaag ook maar geen kloten goesting om maar iets te doen, ik had de intensie om vanalles te doen, maar nee, het zit mij niet vandaag, heb nog nooit zoveel neergetypt als nu. de reden ken ik wel, ik heb namelijk onverwachts ne enorme uitbrander gehad van mijn directe chef (in mijn ogen onterecht) enkele dagen geleden, en het laat me maar niet los. dan ben ik ma bezig op deze pc hier, ook trachtend een ander e-mailtje aan te maken wat me maar niet lukt, terwijl zappend naar blogs en nieuwsitems waar ik dan op reageer.

wat mij opviel waren dat er enkel blogs een tekeningetje hadden met opschrift "stop het zinloosgeweld". uiteraard staan ik daar 100 % achter, maar is er plotseling één of ander actie? maar mijn vraag is wel eventjes anders: betstaat er dan zinvolle geweld? diegene die geweld pleegd is de agressor, maar diegene die dan zich noodgedwongen moet verdedigen en verplicht is om geweld te gebruiken "for selfdefense", is dat dan ook een agressor? is dit dan zinvol geweld? zelf zal ik meestal weg lopen als ik ergens geweld zie, maar ....

zinloos geweld? fisiek? men kan ook geweld toepassen via woorden. (emotie)

doet onze regering geen "geweld" aan ons sociaal stelsel? doet onze regering geen geweld aan onze verworvingheden inzake onze pensioenen, ik duid hier dan op het generatiepact? en ga zo maar verder.

ik vind het "geweld"ig om alles te proberen te relativeren.

PS: ik heb de boodschap heus begrepen hoor, wat trouwens een mooie boodschap is.

19:20 Gepost door watje in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Degenen die zinloos geweld oordelen zijn zelf bezig met zinloos geweld. Anders hoef je daar niet bang voor te zijn.
En als je het tegenkomt, is dit een ongelukkig toeval, en ongelukken kan je nooit uitsluiten.
Wie vreest geweld ?
Een dictator, een directeur, een leraar tegenover zijn leerlingen en ga zo maar verder.
Wie schreeuwt tegen het zinloos geweld ?

Als je slachtoffer bent weet je wel beter.

Gepost door: Siberx | 20-03-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.