25-12-06

VW

waarom zijn de andere gewone arbeiders zo kwaad op het zogenaamde hoge vertrekpremie? zijn we de premies en extra legale suppervoordelen van de mijn werkers vergeten, zijn we de hoge premies vergeten van de militairen die naar cosovo of waar dan ook vertrokken zijn die minder gevaarlijk zijn dan vroeger de natomaneuvers waarvan men geen rotte frank voor kreeg, daar hebben meer mensen per jaar het leven gelaten.

ok, op het oogpunt van de arbeiders is dit hoog, maar Belgie is reeds door europa veroordeeld vanwege het verschil tss arbeider en bedienden. deze bedragen bij vw zijn enkel de bedragen alsof het betreft bedienden.

dit moet een stap voorruit zijn voor de volgende bedrijven.

maar wie is de grote winnaar hier: de regering, zij lopen met 65 a 70 % van de premie weg.

als men miljarden winst kan maken en buitensporige lonen kan geven aan het managementteam, dan kan men ook behoorlijke vergoedingen geven bij een ontslag van de arbeiders.

men zegt dat ze toch liever voor het geld kiezen dan voor werk, niets is minder waar: men kan beter deze premie aan nemen, ontslagen zullen toch vallen, maar dan zonder premie.

17:09 Gepost door watje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vw |  Facebook |

Commentaren

leuke blog ik wens je als nieuwe "blogger" nog veel succes en prettige feestdagen, kom gerust eens kijken opmij filmblogje

Gepost door: Matt | 25-12-06

Reageren op dit commentaar

vw waarom de arbeiders nu zo boos zijn watje zal wel te maken hebben met het nieuwe generatiepak, waarin we langer moeten werken en er veel dus niet zo vroeg met pensioen kunnen gaan. Veel mensen zullen dan ook wel jaloers zijn zeker.

Wat je zegt van die 65% à 70% dat klopt wel dat dit veel is maar indien je deze premies zou laten uitbetalen in maandelijkse lonen of jaarpremies zou je er ook belastingen op moeten betalen, weliswaar niet zo veel maar je zit nu éénmaal met de loonschalen en dit zijn dus ook de aanslagvoeten voor heel hoge lonen. Anderzijds moet je niet vergeten dat verschillende van die mensen die deze premie gaan ontvangen toch nog ander werk zullen vinden dus het is een extra inkomen dan.

groetjes

Gepost door: Life Angel | 08-01-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.